Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Кирниколова - гост в "Горещо сърце" за победите в Шотокан карате-до за 2024 година

Милена Кирниколова
Снимка: Латинка Светозарова

Милена Кирниколова е известен инструктор по карате в Плевен. Нейните възпитаници непрекъснато печелят престижни отличия. Тя е гост в "Горещо сърце" по "Хоризонт".

Истинска гордост са победите на световното първенство по карате в японската столица Токио. Самата Кирниколова завоюва бронз при ветераните в родината на този спорт. 

Тя е изключителен треньор, но и прекрасен пианист. Завършила е музикална гимназия, а в момента е главен асистент в Медицинския университет, сектор "Физическо възпитание и спорт".

Милена Кирниколова  и нейни възпитаници, носители на отличия от състезания у нас и в чужбина

"На европейското първенство по Шотокан карате-до за 2024 година в Унгария от 12 до 14 април ние постигнахме сериозни успехи. Участваха над 20 държави и над 1000 участници.

Правилникът за този вид боен спорт е различен и предполага по-висок контрол и има по-голям риск, защото облеклото е много оскъдно. 

Нашето постижение е за цялото общество и е благодарение на помощта на община Плевен и работата в екип, особено на съдействието на доц. Малкодански, който е председател на Общинския съвет в Плевен.

Надявам се и занапред да работим така, което да създаде още много поводи за радост по отношение на спортните изяви. Около 40% от нашите постиженията на Европейското първенство са от учениците от Спортно училище - Плевен. 

Условията на училището за обучение са много добри, отлични бих казала, като ги сравня с останалите в страната. Най-малкият ни състезател Мартин Ангелов е на 8 години, а най-големият е на 24 - Ивайло Боев. Така се изграждат победителите и такъв е пътят към спортните отличия, разказа още Кирниколова.


Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна