Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселото лято на децата в Ботевград

Снимка: VisitBotevgrad

От днес (8 юли) до 19 юли децата в Ботевград ще имат възможност да се включат в инициативата "Весело лято в града". За програмата в "Нашият ден" разказва Петя Нинова – експерт "Туризъм и публични събития" в община Ботевград.

Инициативата, която съществува вече над десет години, е насочена към деца между 5 г. и 12 г. Съобразените с тази възрастова група занимания са спортни и културни, като тази година темата е "Мисия невъзможна".  

Двете събития, които ще се състоят днес, са среща с детската писателка Цвета Брестничка и вечерна йога за весели деца.

Нинова споделя някои от акцентите в рамките на инициативата "Весело лято в града". Децата ще участват в организирани спортни игри и народни танци. Кукленият театър на Враца ще гостува в града с представление. По повод 177 години от рождението на Васил Левски Исторически музей – Ботевград също ще се включи с инициатива, насочена към най-малките. Организирани събития ще бъдат проведени от Общинската читалищна библиотека, Центъра за обществена подкрепа и Туристическия информационен център в града.

Интересът към събитието е голям, а записването за различните занимания е възможно по всяко време, по думите на Нинова. Който пропусне "Весело лято в града", може да стане част от организираните занимания за деца на Центъра за обществена подкрепа – от 22 юли.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:  


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна