Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията изведе от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство

Снимката е илюстративна, архив
Снимка: БТА

Полицията в Каварна е извела от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство. Намесата на органите на реда е била провокирана от поредица сигнали, подадени до телефон 112. Мъжът е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Добрич.

Първият сигнал, подаден на 5 юли, се отнася за мъж в неадекватно състояние в апартамент в Каварна. Установено е, че домът се обитава от 46-годишен мъж и неговата майка.

Опитът за контакт с някой от тях от страна на полицията е неуспешен. Вторият сигнал е на следващия ден, като на място е установено, че мъжът е на терасата на жилището си, хвърля бутилки и други вещи и пали вестници. Отново опитът за контакт с него е неуспешен.

Около 5:00 часа сутринта е получен пореден сигнал, като пристигналият екип на полицията заварва мъжа и неговата майка на терасата, откъдето той заплашва, че ще скочи. При направена проверка е установено, че мъжът страда от параноидна шизофрения и е опасен за собствения си живот и този на мака си.

С помощта на екипи от районната пожарна и спешна помощ мъжът е изведен и приведен за лечение в Добрич. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна