Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият в убийство Христо Димитров остава в ареста

7
Снимка: Свобода Атанасова

По искане на Окръжна прокуратура в Бургас бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 38-годишния Христо Димитров, обвинен в убийството на 31-годишен мъж. Престъплението е извършено на 5 юли, около 19 часа, в к.к. Слънчев бряг. 

До момента са разпитани над 15 свидетели. Предстои да се извърши техническа експертиза на предоставените видеозаписи по делото. Това обясни в съдебната зала наблюдаващия прокурор Ангел Георгиев.

По думите му исканата от държавното обвинение мярка "задържане под стража" е основателна, защото обвиняемият е криминално проявен.

"Извършено е изключително тежко убийство с нож, наръгване директно в сърцето. Трябва само да получим назначените експертизи и делото ще влезе в съда. Повдигнато е обвинение по чл.115 от Наказателния кодекс, за умишлено убийство. Мотивът за извършеното престъпление е ревност.

Преди това обвиняемият е с други две присъди - за кражба и за шофиране след употреба на алкохол. С жертвата са работили в един и същи район на търговска улица в Слънчев бряг, на търговски обекти."

Преди убийството е имало размяна на реплики, както и провокации от двете страна – и от жертвата, и от извършителя, каза служебният защитник на подсъдимия адвокат Георги Георгиев. 


Той посочи, че подсъдимият сам се е предал след извършеното престъпление. Не се е  укривал. Посочил е и къде е оръжието, с което е нанесъл фаталния удар върху жертвата. В съдебната зала той Христо Димитров посочи, че иска да остане в ареста. Не пожела да се защити и оправдае за постъпката си.

На 5 юли вечерта жертвата, на 31 години, е бил откаран от медицински екип към областната болница в Бургас, но е починал от нараняванията си в линейката


Днешното определение на  Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града. За извършеното престъпление е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна