Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампания за предприемачески идеи и кариерна реализация

| Интервю
Йелена Филипович-Стоянов
Снимка: Борислава Борисова

Започна записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад". Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Тази година домакини на събитията ще бъдат София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Монтана и Смолян. 

Посланик на кампанията е Йелена Филипович-Стоянов - дипломат, бивш управляващ посолството на Черна гора в България. Пред БНР тя уточни, че това е кампания на списание "Български предприемач" и напомни, че първото издание е било през 2021 г. в Русе. Тогава идеята е била събитието да е еднократно. Сега кампанията вече е в цяла България. Тази година ще имаме събития в 8 града, уточни Йелена Филипович-Стоянов в предаването "Преди всички". 

"Идеята е да бъдем такова място, където млади, амбицирани, образовани хора, които искат да се развиват в България, да се срещнат с представители на успешните бизнеси в България", коментира тя. 

По думите ѝ тази година има две платформи. Първата е за стартъпи. Там младите хора ще могат да представят своята бизнес идея и да си намерят инвеститор, отбеляза Стоянов и посочи, че възрастовата граница за това е от 18 до 29 години. 

Тази година има и платформа за хора, които искат да се развият в кариерата - да започнат платен стаж в компания, след което да сключат постоянен договор и да останат в България, добави тя.

Младежите са най-голямото ни богатство, те са нашето бъдеще, категорична бе Йелена Филипович-Стоянов. По думите ѝ младежите имат много качествени идеи, а също така и хора, които искат да инвестират в тях.

Първите събития започват през месец октомври. 

Цялото интервю на Веселина Миланова с Йелена Филипович-Стоянов в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени