Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган или Пеевски - разколебани ли са структурите на ДПС в Смолянско?

4
Снимка: Архив

На последните извънредни парламентарни избори партия ДПС стана първа политическа сила в Смолянска област. От миналата седмица Смолян има и нов областен управител - Румен Пехливанов, който е областен председател на ДПС. До този момент няма публични изявления на представители на местното ръководство. През последните дни единствено през социалните мрежи те заявяват подкрепа за почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Община Мадан е една от общините в Смолянска област, която през последните години винаги избира за кмет кандидата, издигнат от ДПС. Така е и в общините Рудозем и Борино. Кметовете на Неделино и Девин се избират с подкрепата на ДПС. Или в пет от 10-те общини на областта Движението е със силно присъствие. 

Община Мадан е сочена за една от най-модерните общини в региона точно заради подкрепата на ДПС. Местните хора трудно изразяват мнение за процесите в ДПС.

Открито за проблемите в ДПС пръв заговори дългогодишният председател на Областния съвет на ДПС в Смолян Салих Аршински, който преди две години сам поиска да бъде освободен от поста.

Според Салих Аршински местната структура на партията е сменила няколко пъти позицията си през последните дни.


На първата си пресконференция като областен управител на Смолян д-р Румен Пехливанов в отговор на въпроси от медиите за проблемите в ДПС лаконично заяви:

"Няма да влизам в партийна тематика. Ще ми позволите да запазя мълчание по този въпрос. Има ръководни органи на партията, които да вземат съответните решения".

Репортаж на Радостина Чернокова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна