Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски за публикациите с писмо до посланици: Това е компромат

Председателят на ДПС Делян Пеевски (в центъра) даде изявление в сградата на Народното събрание - 9 юли 2024г.
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски смята, че въпросът с 17-те поддръжници на Ахмед Доган е вътрешен за партията.

В писмо до медиите този следобед 17-те депутати посочиха причините, поради които няма да участват в заседанието на парламентарната група. И поставиха под въпрос легитимността на Пеевски.

"Колегите са поканени от неделя. Всеки, който е решил, е дошъл. Спокойно работи парламентарната група. Колегите са добре дошли.

Ние сме в парламента, където е мястото да бъдат народните представители и аз очаквам те да бъдат отговорни към нашите избиратели.

Аз съм избран председател на партията от Националната конференция, избран съм от парламентарната група с участието на тези 17 колеги за шеф на парламентарната група, тъй че всичко друго е въпрос на медийни спекулации, които не смятам, че трябва да се чистят през медиите", коментира Делян Пеевски.

Пеевски определи като компромат информацията за писмо, изпратено до посланиците на страните членки на ЕС и НАТО, от името на зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов, коeто самият Анастасов нарече фалшиво: 

"Беше много впечатляващо за мен, точно в медия от кръга "Капитал", в пълен унисон с някои наши представители, с минути разлика как се шерва. Това е един компромат, който ни го направи кръгът "Капитал", каза Делян Пеевски.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени