Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Над 1 млн. лв. кръвнина поискаха роднините на убития Димитър Малинов

Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели. 

На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима свидетели, сред които близнаците Динкови и шестима експерти, изготвили съдебно медицинската и съдебно-психиатричната експертизи. Според адв. Делчо Джубелиев така ще се спести процесуално време.

Рангел Бизюрев беше вкаран с белезници в съдебната зала. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор до доживотен затвор без право на замяна.

Близките на Митко - майка му Атанаска Бакалова и сестра му Даная, поискаха общо 700 000 лв.  кръвнина (по 350 000 лв. за всяка от тях - б.р.), а бабите Минка Малинова, Руса Бакалова и дядото Тодор Бакалов внесоха граждански искове за нанесени неимуществени вреди за общо 400 000 лв. (100 000 лв. за Минка Малинова и по 150 000 лв. за Руса и Тодор Бакалови - б.р.) Те бяха конституирани и като граждански обвинители.

Общо гражданският иск на близките е за 1,1 милион лева.

Адвокатите на семейството Антоанета Николова, Димитър Марковски и Евдокия Кемалова поискаха делото да се насрочи за няколко дати, тъй като свидетелите са 37, а вещите лица са 16 и да бъдат разделени на групи.

Делото беше насрочено за гледане на 21, 22 и 23 август от 9.30 ч. и на 2 септември от 10.00 ч., като в последния ден ще бъдат изслушани експертите. 

Преди началото на делото пък, близки и роднини на убития Митко отново протестираха пред Съдебната палата с настояване за справедлива присъда и обединяване на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови в Районния съд с делото за убийството срещу Бизюрев в Окръжния. 

По публикацията работи: Иванка Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна