Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови руски атаки срещу украинска енергийна инфраструктура

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия отново атакува с дронове и ракети украинска енергийна инфраструктура. Във Вашингтон, където участва в срещата на НАТО, президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари за обещаните на Киев системи за противовъздушна отбрана.

При руски ракетен удар срещу района на Одеса са загинали двама души и нанесени щети на пристанищна инфраструктура, съобщиха местните власти. Пожар е избухнал  в електрическа подстанция в Ровненска област при нападение с дронове. Украйна е успяла да свали 14 от изстреляните от Русия 20 безпилотни апарата.

Руската федерална служба за сигурност съобщи, че е предотвратила нападение срещу руски военен кораб и е задържала агент от украинските спецслужби. По-рано Москва обяви, че армията й е превзела село в Донецка област. Според Киев селото е едно от деветте в Покровския сектор, западно от контролирания от Русия град Донецк, където украинските сили са удържали над 20 руски опита за настъпление през последните 24 часа.

Във Вашингтон, където участва в срещата на върха на НАТО, украинският президент Володимир Зеленски благодари на западните страни за помощта за противовъздушната отбрана на Украйна. Зеленски също така поиска отпадането на ограниченията за използването на западни оръжия за удари по територията на  Русия.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна