Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Димитров, СОС: Призовавам ГЕРБ и БСП да преосмислят позицията си

| Интервю
Снимка: Божидар Янев, БНР

Докладът на Карлос Контрера и другите двама общински съветници е скандален, заяви пред БНР Бойко Димитров - общински съветник от ПП-ДБ-"Спаси София". 

На днешното заседание на Столичния общински съвет се очаква да бъдат освободени от длъжност ръководителите на шест важни общински дружества, сред които Центърът за градска мобилност, Столичният "Метрополитен" и "Топлофикация - София". Предложението за уволненията е на Карлос Контрера и независими общински съветници, подкрепено от групите на ГЕРБ-СДС и БСП. 
"Докладът е внесен в последния момент. В противоречие на всякакви добри практики беше разгледан моментално, без да се даде достатъчно време дори да се запознаем. В него фигурират 26 кандидати за ръководство на тези 6 общински дружества, които са подбрани по абсолютно неясен критерий. Най-вероятно са подбрани със задкулисни договорки, на тъмно. Както се видя от подкрепата на големите партии - тези договорки са правени на тъмно и с ГЕРБ и БСП", обясни той. 

В предаването "Преди всички" Димитров подчерта, че ръководствата на тези дружества трябва да бъдат сменени след прозрачни процедури

"Точно защото има страх от ГЕРБ, БСП и всички останали, че при прозрачни процедури ще се изберат едни наистина професионални ръководства, затова те внасят този доклад на тъмно". 

Това са дружества, които управляват над 2 млрд., подчерта Бойко Димитров. По думите му в обсъждането никой не е защитил който и да е от предложените 26 кандидати.   

"Олигархия, задкулисие" - така общинският съветник обясни случващото се в СОС. Той призова ГЕРБ и БСП да преосмислят позицията си
Цялото интервю на Ирина Недева с Бойко Димитров в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна