Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В декларация: ПП-ДБ определиха случващото се в Доспат като феодализъм

Венеция Ангова
Снимка: БГНЕС

Депутатите от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" излязоха с декларация, в която определят случващото се в община Доспат като феодализъм и призовават институциите за намеса спрямо кмета Елин Радев.

"Призоваваме компетентните институции да се намесят незабавно и независимо да разглеждат всички сигнали, жалби, молби, подадени от жителите на Доспат през последните години. Призоваваме Министерство на вътрешните работи, прокуратура и всички институции да извършат необходимите проверки и да вземат мерки за прекратяване на тези злоупотреби", настоя Венеция Ангова.

По искане на парламентарната група на "Има такъв народ" народното събрание прекъсна работа за 30 минути, за да се срещне с протестиращите.

"Каузата, за която става въпрос, наистина е надпартийна. Надявам се такава и да остане. Навън има едни хора, които протестират", каза Александър Вълчев. 

След среща с протестиращите от Доспат срещу управлението на кмета Елин Радев, подкрепен от ГЕРБ, съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира, че техните проблеми са част от модела "Пеевски", който трябва да бъде разграден:

"Какво означава моделът "Пеевски"? Ето ги хората от Доспат. И те имат същия проблем - някакъв кмет, който си решава, че може да прави всичко в държавата, без да спазва закона. Всичките тези отделни примери са точно примерът на модела "Пеевски", на завзетата държава. Това, което ние сега им казахме на хората е, че ние сме с тях и може да е по-бавно, но този модел се разгражда".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени