Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горешляци 2024 с богата програма в Банкя

Снимка: Столична община

Столична община - район "Банкя" кани всички на своя празник от 12 до 15 юли 2024 г. на празника Горешляци 2024 по случай 55 години от признаването на Банкя за град. Някои от акцентите са моноспектакълът "Неведение" на Албена Ставрева, концертите на поп сензацията DARA и на фолклорната прима Гуна Иванова. Посетителите ще могат да видят мюзикъла "Вълшебната корона" на популярната детска вокална група "Бон-Бон". Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2024 г. Подробности разказа д-р Александра Александрова, зам.-кмет на Банкя.

"Такива събития се организират доста дълго време и тече подготовка по няколко месеца, като най-активната е сега", отбеляза тя. И добави:

"Всяка година се стремим да предложим разнообразна програма, но само хората могат да оценят след като приключат събитията колко са били мащабни и доколко са им харесали и са се забавлявали. Надяваме се, че различните възрастови групи ще намерят свое интересно събитие в програмата, защото сме се постарали да има и за децата, и за семействата, и за всички гости на Банкя, които идват от различни краища на България, както и за жителите."

Програмата ще има 4 акцента с различни музикални формации, ретро парад, танци, куклено изпълнение, както и храмов празник на 15 юли в църквата "Св. св. Кирик и Йолита", където ще бъде отслужена празнична света Литургия и местните търговци ще дадат курбан за здраве. Горешляците са празник на здравето и дълголетието и по този повод ще има среща на града с дълголетници.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна