Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинов: Волгин ще е говорител на групата на "Европа на суверенните нации" в ЕП

Предстои да бъде учредена нова европейска партия

Петър Волгин
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов определи като исторически пробив създаването на новата група в Европейския парламент - "Европа на суверенните нации":

"В тази група "Възраждане" е втората политическа сила след "Алтернатива за Германия". По тази причина ние имаме заместник-председател на групата. Това е Станислав Стоянов. И предстои Петър Волгин да стане говорител на групата, който ще говори от името на цялата парламентарна група пред вашите колеги в Европейския парламент. Отделно от това, предстои още по-важна стъпка - до, може би, края на септември, най-късно средата на октомври, трябва да бъде учредена и европейска политическа партия, европейска суверенистка партия".

Следващата седмица "Възраждане" ще внесе в Европейския парламент петиция и декларация за провеждане на референдум за запазване на българския лев:

"Нашата парламентарна група - "Европа на суверенните нации" - естествено напълно подкрепя тази наша инициатива. От днес започнахме да водим разговори с групата на Орбан - "Патриоти за Европа", за да ни подкрепят и те".

Костадинов добави, че целта е да бъдат защитени  българските национални интереси.



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна