Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС: Европейска заповед за издирваните за опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година

Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата да бъде издадена Европейска заповед за арест за трима чужди граждани, издирвани и от Интерпол, за опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година. Украинците Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков бяха представлявани в съдебната зала от служебни адвокати, които подкрепиха държавното обвинение.

Според прокуратурата, има достатъчно доказателства, че тримата стоят зад неуспешното покушение от преди девет години срещу бившата барета. Открити са гранатомени, както и други следи, които ги свързан с атентата. Съдът се съгласи с представителя на държавното обвинение, че за нуждите на наказателното производство трябва да бъдат издадени европейски заповеди за арест за Темпински, Чорний и Балков.

Припомня, че като поръчител на атентата срещу Алексей Петров беше задържан и осъден на десет години затвор украинеца Олег Логвиненко. Дни преди разстрела на бившата барета в района над столичния квартал "Драгалевци" стана ясно, че той е бил освободен предсрочно заради добро поведение.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна