Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до София, където на едно от децата му се провежда физиотерапия заради рядък синдром. Миналата година през март, докато чака детето му да излезе от процедури, в продължение на седмица, по 1-2 часа на ден, Габриел почиства зелените площи в близост. Така тръгва вълната от съпричастност.

И до днес Габриел продължава да привлича към каузата си нови доброволци и чрез фейсбук страницата „Румънеца чисти България“.

Сега отново е във Варна и започва с разкрасяването на детската площадка пред тях в 5 часа, докато децата му още спят. Поправя катерушки, почиства от растителност. Габриел е убеден, че съвместните усилия на доброволци и местните власти ще дадат добър резултат. За една година, откакто и сайтът придобива голяма популярност, се запознава с много добри хора. Габриел казва "има хора и хора". 

Младият мъж разказа как благодарение на заразното добро в Румъния построяват детска болница със средства само от дарители.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Габриел:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна