Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън е категоричен: Участвам в изборите, ще победим

Президентът на САЩ Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президентът Джо Байдън отхвърли спекулациите, че ще се откаже от опитите си да спечели втори президентски мандат на изборите през ноември.

Това стана по време на реч пред свои привърженици в щата Мичиган - един от т.нар. колебаещи се щати: 

"Напоследък имаше много спекулации какво ще направи Джо Байдън - дали ще се откаже от надпреварата, дали ще напусне. Ето моят отговор: аз участвам и ние ще победим. Няма да променя мнението си. Аз съм номинацията на Демократическата партия и съм единственият, който някога е побеждавал Доналд Тръмп. Ще го победя отново" ... обеща Джо Байън по време на изказването си, в което и призна, че прави грешки и понякога бърка имената на хората, както и изтъкна, че медиите не следят толкова подробно изявленията опонента му, когото отново нарече -  "осъден престъпник", чиято платформата определи като опасна за американското общество.

Междувременно - от публикация на вестник "Ню Йорк Таймс" стана ясно, че са били замразен около 90 милиона долара, обещани от дарители на Демократическата партия за предизборната кампания, докато президентът Джо Байдън е кандидат за изборите наесен.

Расте и броят на конгресмените-демократи, които го приканиха да се оттегли от надпреварата, след като на пресконференция Джо Байдън допусна грешка на езика и нарече "Тръмп" вицепрезидента Камала Харис, украинския президент Володимир Зеленски - "Путин".


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна