Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт "Почит към Енио Мориконе" на "Царевец“

Снимка: Афиш на събитието

Летният оперен сезон "Сцена на вековете" продължава тази вечер в крепостта „Царевец“ във Велико Търново с концерт на Симфониета Враца. Със солисти от Италия музикантите под диригентството на Христо Павлов ще представят най-забележителните филмови оркестрации на композитора Енио Мориконе. БНР е медиен партньор на фестивала. . 

Концертният спектакъл "Почит към Енио Мориконе" ще огласи царския дворец в крепостта "Царевец" от 21 часа. Симфониета Враца ще представи любими филмови хитове на гениалния италиански композитор, разказа артистичният директор на „Сцена на вековете“ маестро Владимир Бошнаков:

"Готова продукция от Италия. Пианистът Андреа Албертини, който в последните години от живота на Мориконе работи с него като негов асистент, оркестратор и диригент, и след смъртта на Мориконе прави това издание с филмова музика. Има и мултимедия този концерт, с италианско сопрано“.

За концерта от Италия пристигат сопраното Даниела Плачи, както и италиански пианистка и цигуларка. Като комплимент за публиката след края на концерта ще бъде излъчен аудио-визуалния спектакъл „ Звук и светлина“.

"Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново и е под патронажа на Министерството на културата.




По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна