Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джейдън Санчо и Ерик Тен Хаг вече не са във война

Джейдън Санчо
Снимка: БТА

Джейдън Санчо е провел първа тренировка с английския футболен клуб Манчестър Юнайтед от десет месеца насам, след като е разрешил проблемите си с мениджъра Ерик тен Хаг, пише агенция Ройтерс, позовавайки се на източник от клуба. Двамата са се срещнали на базата в Карингтън.

Санчо, на 24 години, изигра само три мача за Юнайтед през миналия сезон и бе преотстъпен в Борусия (Дортмунд) именно заради проблеми с Тен Хаг. Мениджърът остави крилото извън групата при загуба с 1:3 срещу Арсенал и след мача заяви, че неговото представяне в тренировките не е достатъчно добро за място в състава. Самият футболист пък отговори в социалните мрежи, че се е превърнал в изкупителна жертва.

Санчо бе изваден от първия отбор на Юнайтед и се завърна в Дортмунд през януари. Той изигра ключова роля за победата на полуфиналите на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен и Тен Хаг го похвали след мачовете.

"Санчо е много добър футболист. Той показа защо Манчестър Юнайтед го привлече. Санчо е ценен за нас и се радвам за него. Ще видим какво ще се случи в бъдеще", заяви Тен Хаг след победата на Дортмунд с 1:0 срещу Пари Сен Жермен в първия полуфинал от Шампионската лига тази пролет.

Санчо няма да пътува за първия мач на Юнайтед този сезон срещу Розенборг, тъй като се присъедини по-късно от останалите към лагера на отбора. Агенция Ройтерс обаче съобщава, че той ще бъде на разположение на Тен Хаг за следващите двубои.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна