Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален туристически фестивал идната седмица

Снимка: Афиш на събитието

В края на следващата седмица ще се проведе първото издание на Национален туристически фестивал. 
Организаторите от Българския туристически съюз събират планинарите в курортния комплекс "Мальовица" - на емблематичната за българския планински туризъм "Меча поляна". 
Събитието има за цел да затвърди традициите на масовите туристически дейности, характерни за движението още от създаването му през далечната 1895 година.
В трите фестивални дни в подножието на връх Мальовица ще се съберат туристически дружества от цялата страна - почитатели на активния начин на живот и носители на "Златни значки" от Националното движение "Опознай България. 100 национални туристически обекта", чиято годишна среща ще бъде част от събитието.
Програмата е наситена с много дейности и включва различни по трудност организирани преходи с водач, образователни курсове, спортни мероприятия и практически знания по първа помощ, ориентиране, планинско бягане и много други. Националният туристически фестивал е насочен изцяло към активния начин на живот. Неговата цел е чрез различните дейности да насърчи и популяризира досега с природата сред хора от всички възрасти, както и да повиши нивото на туристическата култура и умения. В специално изградена шатра фестивалът ще посрещне известни гости-лектори, приключенци и спортисти, които ще споделят своя опит, минали и предстоящи проекти на тема алпинизъм, международен туризъм и екстремни спортове.

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна