Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София
Снимка: БТА

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион Васил Левски, но единствения гол вкара от дузпа Тобиас Хайнц 12 минути след началото на второто полувреме.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия вчера легендарен вратар на армейците Илия Вълов, който си отиде от белодробна емболия едва на 62 години. А преди началото на срещата пред публиката бяха представени и новите попълнения на червения отбор - вратарят Иван Дюлгеров, защитникът Лумбард Делова, крилото Иван Тасев и нападателят Йоан Борносузов, който се връща в родния си клуб след три години в школата на италианския Дженоа.

Червените фенове уважиха и борещия се с коварно заболяване млад талант Илиан Антонов и в 23-ата минута станаха на крака, за да го аплодират. Антонов играе с номер 23 в ЦСКА.

Първата ситуация в мача беше за гостите от Косово, след като Еди Баша беше изведен на добра позиция срещу вратаря Дюлгеров, но би в аут. Малко по-късно нова атака на Гиляни беше разиграна в зоната на Тибо Вион и завърши с изстрел на футболист от гостите, но отново неточно. В 15-ата минута дойде ред и на първата атака с голова опасност на ЦСКА, като Сейди Санянг стреля, но стражът Кенан Хаджихамза се разтегна и изби в ъглов удар. В 30-ата минута вратарят Дюлгеров отново показа класа при изстрел на Сенад Ярович от близко разстояние. В ответната атака ЦСКА можеше да открие резултата, като първо изстрел на Улаус Скаршем беше блокиран. При добавката топката отиде у Джонатан Линдсет, чийто шут обаче беше хванат от чудесния вратар на гостите Хаджихамза.

До края на първата част Тобиас Хайнц комбинира със Сейни Санянг, но ударът на последния не попадна във вратата. Линдсет с глава пък след подаване от ъглов удар прати топката до десния страничен стълб на вратата на Кенан Хаджихамза. В добавеното време на първата част Кенан Хаджихамза се наложи отново да се намесва след удар на Тобиас Хайнц.

ЦСКА-София започна по-активно през второто полувреме, а в самото му начало Тобиас Хайнц с глава стреля в аут. В 57-ата минута съдията Иво Андреев отсъди дузпа за армейците, след като Едсон Кяйку препъна в наказателното поле младия Георги Чорбаджийски. Тобиас Хайнц не остави шансове на вратаря Хаджихамза и откри резултата.

Последователно треньорите и на двата отбора пуснаха доста от хората от резервните скамейки, но това не се отрази на поведението на терена. В 84-ата минута след изпълнение на ъглов удар от Слави Шопов, топката се върна при него и той стреля мощно с левия крак. Стражът на гостите обаче скочи до дясната греда и спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна