Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си.

Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос".

"Истината е, че за мен винаги е било мечта да спечеля този трофей. Всички са гледали онова интервю, в което съм на 11 или 12 години и казвам, че мечтая да стана шампион на "Уимбълдън". Сега просто изпълнявам мечтата си", каза Алкарас, след като получи шампионския трофей от патрона на турнира - принцесата на Уелс Кейт Мидълтън.

"За мен това е най-красивият турнир, който се играе на най-красивия корт и има най-красивата купа", добави испанецът.

Той отдаде заслуженото и на съперника си Новак Джокович, когото успя да победи за втори пореден път във финала на турнира.

"Джокович е невероятен боец. Знаех, че той ще има своите шансове. Мачът беше труден, но се опитвах да бъда спокоен. В тайбрека на последния сет исках да покажа най-добрия си тенис. Щастлив съм, че в края успях да намеря нужните решения", каза още Карлос Алкарас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна