Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

Станислав Стоянов
Снимка: БФ Скокове на батут


„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши треньор на националния отбор по скокове на батут Станислав Стоянов.

„Бях изненадан от решението на Българска федерация скокове на батут да поема националния отбор. Всичко  се прави в името на спорта,  в името на това да постигнем успехи, както за нашия спорт, така и за България“, допълни Стоянов и разясни:  

„По време на държавното първенство в Габрово спортистите ни не бяха в оптимална форма. Това се дължи на дългата пауза, която се получи тази година. Тя е олимпийска, а  европейското ни първенство мина много рано. Сега отборът не стои добре, не защото спотистите не са  подготвени, а защото всички те са вдигнали трудностите си. Сега започва  периодът на изчистване на комбинациите. Ще имаме достатъчно време до ноември да се подготвим за световното ни първенство“

За олимпийската квалификация с участието на Христина Пенева, за натурализирането на украинката Екатерина Кулешова и за изграждането на новия национален център в Ямбол можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна