Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни

Снимка: Любо Андреев

По над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни. Катаджиите са установили над 3000 нарушения, като повече от половината са за превишена скорост.

73 пътно-транспортните произшествия в област Монтана са станали през юни. От тях 22 са тежки, като са загинали двама души, а 32-ма са ранени.

В сравнение с юни на миналата година ПТП-тата са били с три повече, а тежките катастрофи с 3 по-малко, с една жертва. Ранените участници в пътните инциденти са били със седем по-малко, съобщават от пресслужбата на полицията в Монтана.

През юни катаджиите са установили 3 088 нарушения на Закона за движение по пътищата. Близо 2/3 от тях са за превишена скорост.

Заловените неправоспособни водачи са 20, седналите зад волана след употреба на алкохол – 10, употребилите наркотични вещества – 7. За ползване на мобилен телефон по време на управление на МПС са санкционирани 6-ма водача. С временно отнетите шофьорски книжки са 24 шофьори, а на 18 пътни превозни средства е прекратена регистрацията, допълват от полицията в Монтана.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна