Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огънят настъпва към Старозагорските бани, изпепелена е постройка (СНИМКИ)

Няма пострадали хора или къщи, очаква се помощ по въздух

Гараж във вилната зона край Стара Загора изгоря, но няма пострадали хора или изпепелени къщи. Според кмета Живко Тодоров, благодарение на общите усилия на огнеборците, служителите на горското и доброволците, са спасени домовете и имотите на хората.


Пожарът обаче се разпростира в посока Старозагорски минерални бани, върхов е и се овладява изключително трудно. Това е и причината областният управител Методи Марков да поиска помощ по въздуха, добави Тодоров

Директорът на главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Александър Джартов съобщи пред Нова телевизия, че се очакват два хеликоптера да пристигнат в Стара Загора.


Заради пожара, който избухна в северната част на Стара Загора, е обявено частично бедствено положение. Военните имат готовност да се включат в потушаването на огъня, включително и с хеликоптер. Очаква се на мястото да пристигне тежка техника на „Мини Марица изток“.


Седем екипа на пожарната и горското се борят повече от три часа с огнената стихия, помага им и екип огнеборци от Кзанлък. Община Стара Загора осигури водоноска, в битката с огъня се включват и доброволци.

Пътят към Старозагорските минерални бани е затворен. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна