Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск обещава по $45 млн. месечно в подкрепа на преизбирането на Тръмп

Илон Мъск и Доналд Тръмп, 30 май 2020 г.
Снимка: Ройтерс

Милиардерът Илон Мъск заяви, че планира да отделя по около 45 млн. долара месечно в нов фонд в подкрепа на кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитиран от АФП.

Даренията на Мъск ще се към новата политическа организация, наречена Америка ПАК (Комитет за политическо действие), която се съсредоточава върху насърчаването на регистрацията на гласоподаватели, предсрочното гласуване и вота по пощата сред жителите на колебаещите се щати пред самите избори през ноември, казват запознати.

Мъск е един от няколкото големи спонсори на новия фонд. Други са съоснователят на Palantir Джо Лонсдейл, бившият посланик на САЩ в Канада Кели Крафт и инвеститорите в криптовалута Тайлър и Камерън Уинкълвос.

Създателят на "Тесла" официално подкрепи кандидатурата на Тръмп за президент в събота, когато бившият държавен глава бе ранен при стрелба на митинг в Бътлър, щата Пенсилвания, разследвана като опит за убийство.

"Изцяло подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск в социалната мрежа Х, която купи през 2022 г.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна