Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерти, спектакли, филми и детска програма на Sofia Summer Fest

За пета поредна година Sofia Summer Fest отваря вратите си в Южния парк II, за да посрещне всички почитатели на културните събития под открито небе в лятната столица. Тази година летният културен фестивал на София ще бъде открит с голям концерт на легендата Васил Найденов на 18 юли, а в следващите 30 дни жителите и гостите на града ще могат да се насладят на много театър, стендъп комедии, кино и детска програма.

В театралната програма на фестивала посетителите ще могат да видят любимите си актьори в редица представления, сред които "Това не го казвай“ с Теодора Духовникова и Захари Бахаров, "Жена ми се казва Борис“, "Баща ми се казва Мария“, "Игра за двама“ с Александър Кадиев и София Бобчева, "Заклеваш ли се в децата?“ с Весела Бабинова и Владимир Зомбори, "Горката Франция“, "Сватба със закъснител“ и много други.

Освен музикалното откриване с Васил Найденов, на сцената на летния фестивал на 28 юли за трета поредна година рождения си ден ще посрещне Керана заедно с групата си "Керана и космонавтите“. За любителите на стендъп комедиите в програмата влизат шоутата "Златните момчета“ с Капитана, Кючуков и Донски, както и "София срещу провинцията“ на Inside Joke Stand Up.

И тази година фестивалът ще има специална програма за деца всеки уикенд. В нея най-малките посетители и техните родители ще могат да гледат куклени и игрални детски постановки всяка събота и неделя. Ще се проведе и първото издание на Фестивала за съвременно българско детско и младежко кино. В програмата му са включени заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя със свободен вход за лица до 18 години.

Велин Манов разговаря с организатора на Sofia Summer Fest Борислав Чучков в "Артефир".

Снимки – Sofia Summer Fest
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна