Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Истина или лъжа?" - отговорът в Етнографския музей в София

| Интервю

От днес до 20 октомври Домът на европейската история към ЕП в Брюксел и Националният етнографски музей в София организират изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Тя може да бъде посетена в залите на Етнографския музей, а официалното ѝ откриване е тази вечер от 18 часа. 

Пред БНР директорът на музея гл. ас. д-р Иглика Мишкова уточни, че това е изложба, която представя различни теми и аспекти от фалшификации и различни неверни истории.

"На практика това са доста мащабни измами, които рефлектират върху очакванията и живота на хората в различни исторически периоди".

"Фейк нюз" няма от вчера, категорична бе д-р Мишкова в предаването "Преди всички", като подчерта, че това явление съпровожда историята на човечеството от началото до днес. В рамките на експозицията има интерактивни пространства, в които посетителите могат да влязат в ролята на "фактчекъри". 

Какво може да се види в рамките на изложбата, чуйте от интервюто на Веселина Миланова с гл. ас. д-р Иглика Мишкова в предаването "Преди всички".
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна