Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Близо и далеч" – артпроект на Виолета Апостолова-Лети

Париж – като родно място и дом на фотографското и филмово изкуство. Париж, този световен град винаги е бил магичен, разгръщаш се разговор във дългото време на нашите емоции. В "Артефир" ви представяме резултата от една творческа резиденция, благодарение на конкурс на СБХ за пребиваване в прочутите ателиета на "Сите де зар" в Париж, където е била нашата художничка. Тя е известна с работите си в графичното изкуство. Проектът "Близо и далеч" на Виолета Апостолова-Лети съдържа изключително интересни и стойностни творби, създадени чрез синтез на различни графични техники  и фотографски произведения. Тя ни показва парижани в техните домове, улиците и фасадите на сградите, полета на птиците, разбира се и Сена, и своите срещи в "Сите Де Зар".


Виолета Апостолова представи три огромни фотографии, назовани "Изгубени връзки" в галерия "Финес" по време на София хартиен арт фест, където отново пролича майсторство ѝ интересното око към фотографското изкуство.

Изложбата "Близо и далеч" бе представена в "София прес" при голям интерес, последва огромния каталог – книга с нейните фотографии, които ще бъдат показани и в Букурещ.

Димитрина Кюркчиева разговаря с Виолета Апостолова-Лети в "Артефир" в звуковия файл.

Снимки: sbh.bg
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени