Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС изслушва министри по актуални теми

Снимка: Ани Петрова

В Народното събрание днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред е посветено на изслушване по актуални теми на министри от служебното правителство.

За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала "Хемус", както и на процедурите по начало на строителството на автомагистрала "Черно море".

Очаква се да бъде изслушан и служебният министър на образованието и науката Галин Цоков за подготовката, провеждането и резултатите от Държавните зрелостни изпити и Националното външно оценяване през учебната 2023/2024 г.

Преди началото на пленарното заседание депутати от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" се очаква да обявят позицията си дали ще приемат втория мандат и дали ще се опитат да съставят правителство. 
На проведените вчера срещи по предложената от тях декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна