Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Виктор Кампенартс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет.

32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на неговото от 4 часа, 10 минути и 20 секунди.

В класирането за "жълатата фланелка" три етапа преди края Погачар води с 3:11 минути пред Вингегор и с 5:09 минути пред Евенепул.

Класирането при катерачите за "бялата фланелка на червени точки" изглежда по сходен начин, като Погачар е лидер със 77 точки, пред Вингегор с 58 и Евенепул с 42.

При спринтьорите носител на "зеленото трико" остава еритреецът Биниам Гирмай (Интермарше) с 387 точки. Втори с 354 точки е белгиецът Яспер Филипсен от Алпецин-Декьонинк.

Днес, участниците в Обиколката на Франция ще преминат 144,6 километра от Ембрун до Изола 2000. Те ще трябва да преминат три височини - две от висша категория и една от първа.


По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна