Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите изслушват Главчев и Запрянов за срещата на върха на НАТО

Снимка: Ани Петрова

Депутатите ще изслушат служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и министъра на отбраната Атанас Запрянов. След това ще се проведе редовен парламентарен контрол, в който ще участват 7 министри. 

Служебният премиер Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов ще бъдат изслушани, за да обяснят дали са поемани ангажименти на срещата на върха на НАТО във Вашингтон от българските представители там за преминаване през територията на страната ни на натовска техника и въоръжение в посока към Румъния. Според вносителите на предложението от "Възраждане" подобно споразумение е обсъждано между България, Румъния и Гърция.

Парламентарният контрол ще започне със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Въпросите към нея са за напредъка в преговорния процес за Еврозоната, за ваучерите за храна и за финансирането и изграждането на граничен пункт Салаш – Ново корито. 

Още 6 министри ще отговарят на въпроси на депутати, като най-много – 11, има към регионалния Виолета Коритарова и към здравния Галя Кондева – 7.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна