Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт, в Ямболско заваля дъжд /ОБНОВЕНА/

| обновено на 19.07.24 в 15:40

И днес продължи гасенето на пожара в района на село Воден. Към момента няма опасност огънят да навлезе отново в населените места. Над района заваля, което дава надежда, че след четиридневно гасене огънят ще бъде овладян. 

От сутринта стотици пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци се опитват да оттласнат огъня от землищата на населените места. Включиха се и четири хеликоптера, посочи министър Калин Стоянов.

„И четирите хеликоптера, с които разполагаме, работят на тази обстановка, която е най-усложнена, а именно селата Крайново, Странджа, Голям Дервент.

Междувременно хора от цялата страна, които имат имоти в село Воден, идват, за да видят дали огнената стихия ги е подминала. 45-годишната Жана от Бургас:

„Хубави спомени - тази чернилка няма да промени нещата. Просто исках да възстановя къщата заради баба и дядо. Грозно е, да...но животът продължава".

Доброволци от червения кръст през целия ден раздават вода и храна, от Общината в Болярово обявиха дарителска кампания за пострадалите.

„В момента най-належаща е първата психологична помощ", каза Митко Филипов от БЧК- Ямбол:

В момента седем села са в частично бедствено положение. Това са Горска поляна, Воден, Шарково, Малко шарково, Крайново, Ситово и Иглика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна