Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в по-голямата част от България

Снимка: Георги Нейков, БНР

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за 21 области (виж графиката по-долу).

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива, сочи прогнозата на НИМХ. Преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

Над планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието също ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°- 31°. Температурата на морската вода е 28°- 29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна