Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НМД обяви кампания за набиране на средства за децата от с. Воден

Снимка: БГНЕС

Национална мрежа за децата обяви кампания за набиране на средства за децата, чиито домове са засегнати от големия пожар в с. Воден, общ. Болярово.

Към момента има информация за 2 деца, останали без дом, каза пред Радио София Георги Богданов - изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

"Съвсем наскоро семействата са си купили дом, оправили са го и в крайна сметка, след два месеца, той е изгорял напълно. Това ни трогна и затова обявихме тази кампания", обясни Богданов.

Той добави, че към момента НМД набира само парични дарения, но на място в община Болярово има пунктове, в които може да се помогне с предметни дарения.

Има около 30 семейства, които са без дом, каза Георги Богданов.

"Вече имаме събрани около 6000 лева, продължават много хора да откликват. Надяваме се, че ще можем да съберем 10 000 лева, за да можем да помогнем на това конкретно семейство. В края на седмицата ще бъдем там, на място. Ще се видим със семейството, за да видим какво смятат да правят и ще решим как точно ще бъдат изразходвани тези средства", уточни той.

В идните дни се очакват още сигнали за бедстващи деца и семейства, както и за такива от други засегнати от пожарите райони.

Всички дарения на НМД, в рамките на един месец от старта на кампанията, ще бъдат насочени към пострадалите деца и техните семейства.

Желаещите да помогнат, могат да го направят на дарителската сметка: IBAN: BG23UNCR70001521150552

Както и със sms - DMS DETE на 17777. Такси към мобилните оператори не се дължат.


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна