Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МТСП:

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Снимка: БГНЕС

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП. 

Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са осигурени след одобрено от министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов преразпределение на финансовия ресурс по програми и мерки на Националния план за действие по заетостта. 

То е съгласувано от Националния съвет за насърчаване на заетостта.

Общините ще могат да се възползват от техния труд, като заявят в бюрата по труда работни места за наемане на хора за аварийно-възстановителни дейности. Наетите безработни ще подпомагат хората от пострадалите населени места чрез различни дейности по разчистване на техните имоти, както и с неквалифицирана работа за отстраняване на нанесените щети по общинската инфраструктура.

С част от средствата ще се финансира заетостта на безработни при извършване на бъдещи неотложни действия за предотвратяване и преодоляване на последствията при бедствия, възникнали вследствие на пожари, наводнения. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени