Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен става шахматна столица

4
Снимка: Радио Шумен

242 са до момента заявките за участие в 3-тия Международен турнир по ускорен шах и блиц в Шумен. Това съобщиха организаторите от местния спортен клуб по шахмат.

Очаква се да се включат състезатели от България и още 12 държави, сред участниците има и международни гросмайстори за мъже и жени.

Представителите на шуменския клуб ще са около 30. Надпреварата ще се проведе от петък до неделя в зала "Арена Шумен", а подготовката е в ход, каза директорът на турнира Атанас Димитров.

"Това са над 100 маси, които трябва да се дислоцират и подредят. Освен това, имаме 10 електронни дъски, които предават в интернет пространство и имаме достъп до сървър - най-големият сървър в света.

Там ще се предава и ще се наблюдава от целия свят нашият турнир. И това е осигурено. Всичко върви по план. Нямаме някакви особени притеснения.", каза той.

Официалното откриване на "Оупън Шумен" е в петък от 14:00 ч. в зала "Арена Шумен". Надпреварата се състои от два отделни турнира – основният, този по ускорен шахмат, ще е в 11 кръга, които ще се играят и в трите състезателни дни.

Турнирът по блиц шахмат е в събота от 16:00 ч. до 18:00 ч.

По публикацията работи: Велмира Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени