Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи под прикритие по плажовете в Кипър заради зачестилите кражби

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специални операции с полицаи под прикритие се провеждат по плажовете в Кипър заради зачестилите кражби по тях.

57 случая на инциденти с откраднати ценни предмети от летовници се разследват до момента, 11 нарушители са арестувани, съобщиха от полицията.

В засиленото наблюдение на различни плажове в страната участват служители на полицията и на службата за превенция на престъпността - под прикритие в цивилно облекло .

Изпращането им като "туристи" е една от предприетите извънредни мерки за борба с увеличения брой кражби от летовници, казаха от полицията.

Централният плаж "Финикудис" в Ларнака и плажовете в популярния курортен район на Агия Напа на югоизточното крайбрежие на острова са най-силно засегнати, като най-много – 43, са регистрираните и разследвани инциденти за липса на ценни вещи в Ларнака. За тях са арестувани 8 души, съобщиха от полицията.

В задържаните са намерени големи суми пари, златен синджир, мобилни телефони, кредитни карти, слънчеви очила, часовник.

Чрез съобщения в социалните мрежи полицията съветва почиващите край морския бряг да не носят ценности на плажа и много пари, да не оставят без надзор вещите си и да помагат на другите къпещи се в наблюдението им.

От полицията увериха, че проверките ще се увеличат до края на юли и през август, когато е най-силният туристически трафик към плажовете.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени