Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зърнопроизводители дават пресконференция за проблемите в бранша

Снимка: БГНЕС

Националната асоциация на зърнопроизводителите ще даде днес пресконференция в Добрич във връзка с исканата оставка на служебния зам.-министър на земеделието Таня Георгиева, както и по теми, свързани с проблемите в бранша. Преди това от асоциацията ще проведат свое заседание на Управителния съвет по време на организирания земеделски форум край Добрич "Ден на полето".

От Националната асоциация на зърнопроизводителите преди дни призоваха за оставката на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева. Декларацията им беше адресирана до президента Румен Радев, служебния министър председател Димитър Главчев и министъра на земеделието Георги Тахов. Причината за поисканата оставка е в несправянето в работата на ресорния зам.-министър, което води до сериозни загуби и рискове за селскостопанския сектор. От НАЗ дават като примери загубени средства в размер на 100 млн. лв. за инвестиции, неуспех в инвестициите за напояване, липсата на компетентност за бюджетиране в рамките на Кампания 2023 г., недобрата комуникация с бранша и др.

Днес председателят на НАЗ Илия Проданов и членове на Управителния съвет ще дадат пресконференция по темата в Добрич в 14.00 часа.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна