Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Повече от месец правим изслушвания, от които няма резултат, а 61 законопроекта стоят

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

С недоволство от седмичната програма започна пленарното заседание на Народното събрание. Депутатът от БСП Корнелия Нинова остро възрази срещу поредните предвидени изслушвания на служебни министри и призова постоянните комисии да заработят.

"Повече от месец правим изслушвания, от които няма никакъв резултат. 61 законопроекта стоят, внесени в Народното събрание, от които така лицемерно от вас обявяваните за Плана за възстановяване и устойчивост, които са ключови за държавата. Съдебна реформа! ПП-ДБ, къде са ви законите за съдебната реформа? Какво ще правим цяла седмица? Безплодни изслушвания, едно от които е, да кажа най-меката дума – странно: "Защо моторите бръмчат и вдигат шум"! Какво ще измисли парламентът, ще измислим тихи двигатели, от които няма да има шум?!".

Председателят на Народното събрание Рая Назарян обясни, че вече има разпределени законопроекти в комисиите и когато има доклади, те ще бъдат включвани в седмичната програма:

"Тези въпроси бяха обсъдени днес на председателски съвет. Не знам защо вие не си говорите с ръководство на вашата парламентарна група. Именно на председателски съвет беше определено всеки ден да има такъв. Разбрали сме се, че комисиите днес работят, ще заседават и реално, когато има внесени готови доклади от всяка комисия, които се очаква да има през седмицата, след като ги обсъдим на председателски съвет, ще ги предлагам и залата ще гласува да бъдат включени седмичната програма. Така че сме взели отношение по този въпрос".
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна