Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: ПП-ДБ се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обясни мотивите си да изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото НС за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях:

"Не трябва да се забравят скандалите с пачките, пуделите на ПП-ДБ, защото наблюдаваме, че те отново се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия. Най-корупционната коалиция в България ще обяснява след всичките пачки на Рашков, на Кирил, на Асен… Това е абсурдно, няма да го позволя.(…) Защото сега е времето".

Пеевски каза, че ще направи нови разкрития за нередности на предишното управление, като уточни, че се отнасят до Лукойл и натиск върху бившия министър на електронното управление Александър Йоловски. Според Пеевски прокуратурата и разследващите органи бездействат: 

"Пълен чадър над тези хора. Също така искам да знам Христо Иванов – Шехерезадата колко срещи има с шефа на съда и колко с главния прокурор".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна