Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрушения по сгради в украинския крайдунавски град Измаил след руска атака с дронове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руска атака с дронове причини разрушения по сгради в украинския крайдунавски град Измаил. Трима души са били ранени. 
Няколко сгради в района на пристанището са били засегнати при нападението. Взривната вълна е избила прозорците на пететажен жилищен блок, рухнала е част от фасадата и стълбище. Ударите с дронове тази нощ, изпратени от руска територия и от Кримския полуостров, са били насочени предимно към Одеска област, посочиха от украинската противовъздушна отбрана.

Една жена е станала жертва на въздушен удар в Харков, един човек е загинал и двама са пострадали при руски атаки в Херсонска област.

На фронта - най-тежките боеве се водят в района на Покровск, Донецка област, съобщиха от украинската армия. Руските войски продължават опитите за пробив в украинската отбрана по посока на Краматорск и в граничните райони на Харковска област.

Министрите на отбраната на Украйна и Съединените щати Рустем Умеров и Лойд Остин са обсъдили в телефонен разговор обстановката на фронтовите линии и непосредствените нужди на украинската армия на бойното поле.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му се стреми към максимална отбранителна самостоятелност, а украинската ракетна програма се развива:

И въпреки, че това е тежка задача, постепенно се приближаваме към възможността да използване свои ракети, а не разчитаме на тези, които ни доставят партньорите.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна