Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временна комисия за Ивелин Михайлов изслуша директора на НАП и председателя на ДАНС

| Репортаж
Снимка: БТА

Депутатите от временната комисия, свързана с дейността на Ивелин Михайлов и "Исторически парк", изслушват при закрити врата изпълнителния директор на НАП Румен Спецов и председателя на ДАНС Пламен Тончев, предаде БТА.

Румен Спецов отбеляза, че всички данни, които ще каже, са свързани с данъчно- осигурителна информация. Той посочи, че може да представи резултати от проверки на задължения. Мога да представя в писмен вид до председателя на комисията цялата информация, която искате да ви предоставя, включително с данъчно-осигурителната информация, като се поясни, че тя трябва да остане единствено и само в тази комисия, посочи Спецов.

В откритата част на заседанието депутатите от временната комисия изслушаха вътрешния министър Калин Стоянов, както и изпълняващия главен секретар на МВР – Димитър Кангалджиев и директора на Областната дирекция на МВР Варна старши комисар Андрей Ангелов. 

В хода на заседанието председателстващият заседанието на комисията Цвета Рангелова от "Възраждане" помоли квесторите да изведат три лица, които се представяха за инвеститори, нарушаваха реда като заснемаха депутатите, гостите на комисията с личните си мобилни телефони. 

В присъствието на вътрешния министър, директора на НАП, тук са се изтипосали като охранители – лица, които снимат с мобилните си телефони, отбеляза Георги Георгиев, народен представител от ГЕРБ-СДС. 

"Ние не сме в Неофит Рилски на площада", посочи той и изтъкна, че ако с поведение сплашват определени лица, то това няма как да се случи с народните представители.  "Моля квесторите да се намесят", посочи депутатът и настоя те да бъдат изведени от залата, в която се провежда заседанието. 

Цвета Рангелова, председателстваща днешното заседание на комисията, обясни, че то се излъчва, така че всички български граждани да видят какви родолюбци присъстват в залата. Поведението, което си позволяват, е повече от грозно. Отстранявам всички, снимащи с телефони от залата, каза тя и изтъкна, че е проява на изключителен цинизъм подобно поведение към народните представители и вътрешния министър.  

Работата ще продължи, въпреки опитите за провокация, заяви Рангелова.

Докато комисията заседаваше навън се проведе протест под надслов "Да защитим Исторически парк и българското предприемачество".

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна