Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават усилията за справяне с пожара на българо-гръцката граница

Снимка: ЮЗДП

Сравнително спокойна е обстановката в района на българо-гръцката граница - огънят, преминал и на българска територия късно вчера, е овладян, но продължават усилията за недопускане на разпространяването му отново, съобщиха от МВР.

По данни на ГД ПБЗН през изминалата нощ са дежурили 3 противопожарни автомобила и над 30 служители от регионалната дирекция за пожарна безопасност – Благоевград.

По-късно днес предстои наблюдение с дрон, за да се установи има ли активни фронтове на пожара в посока към българска територия.

"Ситуацията не е много розова. На гръцка територия продължават да тлеят огнища от дънери, сухи дървета и коренища. Докато тези огнища не престанат да съществуват, при нас рискът е висок", посочи пред БНР инж. Пламен Коюков, директор на Горското стопанство в Катунци.

"Отделни взривове се чуват на територията на Гърция, в силно засегнатия участък, където все още бушува пожарът. На наша територия вероятно има останали мини, които не са били обезвредени, но поради силно пресечения терен, надявам се, че няма да има опасност за хората", коментира за опасността от мини в района майор Войнов, който ръководи военното формирование от Благоевград, оказващо съдействие за справяне с огъня.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна