Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради опасност от мълнии отлагат с два дни фестивала SOFIA LIGHTS. Билетите важат

| Интервю
Снимка: БТА/SOFIA LIGHTS

С два дни се отлага началото на фестивала за имерсивни арт инсталации SOFIA LIGHTS, който ще се проведе в парк-музей "Врана".

Това съобщи пред БНР Ясен Гешев от организаторите на събитието.

Фестивалът трябваше да започне днес, но заради метеорологичните условия и опасността от падането на мълнии ще започне в събота сутрин и ще продължи до вечерта в неделя. Работното време ще бъде от 09.30 до 21.00 часа.

Нямаме друг избор, освен да го отложим, заради рисковете от мълнии може да се получи "Армагедон", обясни Гешев. По думите му характерът на инсталацията и характеристиките на района, в който е разположена, повишават опасността от инциденти. 

Опасенията са свързани с мащабната френска инсталация "Стоманена трева".

"Този тип изкуство в България не е особено познато. Това е гигантска инсталация. Паркът "Врана" е съвършеното място, където да бъде показана. Няма елемент на шоу, на парти, на забавление. То е сравнимо с посещението на храм", разказа организаторът.

Няма нужда от презаверяване на вече закупените билети. Онези, които не могат да посетят инсталацията през уикенда, следва да заявят желанието си да им бъде възстановена сумата, уточни Ясен Гешев.

От SOFIA LIGHTS препоръчват вместо автомобили, посетителите да използват автобусна линия Х50, която тръгва от площада пред храм-паметника "Св. Ал. Невски" и спира "буквално пред вратата на парка".

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени