Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тоня Димитрова: Харис и Тръмп трудно биха сменили позициите си, за да спечелят и по-умерените гласоподаватели

| Интервю
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Със сигурност се очертава битка между чернокожа жена от азиатски произход срещу бял мъж, битка между прокурор и осъден престъпник. Големият въпрос е след като Камала Харис спечели подкрепата на необходимия брой делегати от Демократическата партия, кой ще избере за свой вицепрезидент, за да се оформят двете кандидат-президентски двойки".
 
Това коментира пред БНР журналистът от БНТ Тоня Димитрова.
Според нея изборът на Тръмп на Джей Ди Ванс за свой вицепрезидент означава, че Тръмп залага изцяло на твърдите си поддръжници

По думите ѝ като варианти за вицепрезидент на Камала Харис са спрягани няколко имена. Повечето от тях обаче произхождат от щати в Средния Запад или ключови колебаещи се щати. Журналистът смята, че е малко вероятно Харис да избере дама за свой спътник в тази битка за Белия дом. Според нея е по-вероятно да избере бял мъж, който да може да мобилизира хората в по-консервативните щати, където Харис не получава достатъчна подкрепа.
"Харис и Тръмп са двете крайности. Основният въпрос е накъде ще наклонят везните при т.нар. независими гласоподаватели и кой ще успее да спечели тяхното сърце. Още е рано да се говори за това", коментира Тоня Димитрова. По думите ѝ изборът на точно тези двама кандидати в президентската надпревара говори ясно за разделението в американското общество

"Може би този, който се опита да намери златна среда и се опита да се приближи към средата, ще бъде кандидатът, който ще успее да спечели изборите през ноември. И двамата доста трудно биха сменили позициите си, за да спечелят и по-умерените гласоподаватели. И двамата имат много различни виждания", подчерта журналистът. 

Тя напомни, че същинската фаза от надпреварата ще започне, след като се гласува номинацията на Камала Харис.

Цялото интервю на Георги Марков с Тоня Димитрова в предаването "12+4" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени