Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Милтиядов и Плевенската филхармония канят на "Среща в Бургас"

| Интервю
Георги Милтиядов
Снимка: Ани Петрова

Плевенската филхармония и диригентът Георги Милтиядов канят на концерта "Среща в Бургас". Той ще се състои на 29 юли от 20.30 часа в спортната зала "Бойчо Брънзов" в града.

"Това е едно своеобразно отбелязване на моята 25-годишнина и крехките 10 години като композитор", каза пред БНР Георги Милтиядов. В анонса на концерта организаторите обещават спектакъл, в който ще се вплитат изкуствата.

"Режисьорът Христо Симеонов е направил много хубав замисъл и вплита думите на бургаските поети, картините на бургаските художници - затова е "Среща в Бургас". Много голяма част от моите песни са по стихове на бургаския поет Пейо Панталеев. Имаме песен на Иван Ненков, познат като автор на "Ах, морето","За тебе хората говорят". Специален акцент в този концерт ще бъде стихотворението на Петя Дубарова - "Влак". Получих благословията на нейната сестра - Елица Дубарова, и направих една от най-сложните песни може би в този концерт, която е по това стихотворение", обясни Милтиядов в интервю за предаването "12+4". 

В концерта ще участват Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Силвия Кацарова, Виктория Главчева, Невена Пейкова, квартет "Белканто". 

Цялото интервю на Георги Марков с Георги Милтиядов в предаването "12+4" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени