Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за "Историческия парк" изслушва бившия собственик и управител на основната фирма строител

Временна парламентарна комисия "Исторически парк"
Снимка: БТА

Временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" изслушва бившия собственик и управител на основната фирма строител, както и инвеститор в проекта - Йоан Йорданов.

Йорданов обясни на депутатите, че е теглил заем от 10 хил. лева, за да го назначат и да му плащат осигуровки върху 3600 лева, срещу което пък да изтегли нов заем от 4 банки на стойността 185 хил. лева. Със 150 хил. от тези пари Йорданов купил акции, които обаче никога не били джиросани.

Когато се разделили, той върнал акциите, но взел само 110 хил. лева. Освен това те му били изплатени на части. Всички тези суми са разменили на ръка в противовес на законодателството.

"Никога не съм искал да работя за заплата. Исках да съм имал някакъв вид резултат, което не можеше да ми  бъде предложено и се наложи да се разделим, понеже не виждах как ще продължат да се случват нещата, понеже с всяка година ставаше по-трудно. Дори за последната година производителността в строенето доста спадна. Затова исках да си изтегля всичките средства, защото после тези кредитите са мое име и ще трябва да ги плаща години наред", посочи Йоан Йорданов.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени