Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда победи пестеливо Крумовград

Снимка: Спортал

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата.

В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата минута Янко Георгиев улови центрирана топка към тарана на домакините Чинонсо Офор.

В следващата атака Арда излезе напред в резултата. Тогава Станислав Иванов пое топката отдясно, навлеза към средата на терена и с левия крак от границата на наказателното поле вкара в десния ъгъл на Янко Георгиев с техничен удар. Крилото не беше в положение на засада при поеманате на топката. Гостите имаха претенции, че Емил Виячки е играл с ръка в началото на акцията, но съдията Стоан Арсов не прие това.

В 64-ата минути капитанът на Крумовград Юсеин пропусна най-чистото положение до момента. Той бе изведен отдясно и с хубаво движение мина зад гърба на защитник, но диагоналния му удар мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Господинов.  

В класирането двата отбора разделят седмото място с еднакви показатели след втория кръг.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени