Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин с Оцелул начело в Румъния

Милен Желев продължава да се представя на ниво за състава на Оцелул

Шампионът на Румъния ФКСБ остана без победа и след третия кръг в първенството. Грандът от Букурещ допусна домакинско поражение с 0:2 от Оцелул и се намира в долната половина на класирането. За тима от Галац, който събра 7 точки и оглави таблицата преди изиграването на всички двубои от кръга, титуляр беше Милен Желев. Родният защитник получи една от най-високите оценки за представянето си.

Треньорът на ФКСБ Елиас Хараламбус даде почивка на повечето си титуляри заради предстоящия реванш от квалификациите на Шампионската лига срещу Макаби (Тел Авив). Въпреки това, домакините започнаха силно и пропуснаха няколко чисти положения. Централният нападател Давид Микулеску беше най-близо до гола, но уцели десния страничен стълб на почти опразнената врата.

В 44-ата минута грешка на Влад Кирикеш позволи на Оцелул да органзира бърза контра, завършена с безпощаден шут под напречната греда на Юри Чизоти.

На полувремето Хараламбус направи тройна смяна, но това не помогна. В 59-ата минута красив далечен удар на Диего Живулиц завари неподготвен стража на ФКСБ Андрей Влад и осигури трите точки на гостите от Галац.?c

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени