Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Ангелова четвъртфиналистка на скиф в Париж

Десислава Ангелова
Снимка: БТА

Десислава Ангелова се класира за четвъртфиналите на скиф на турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. 26-годишната Ангелова направи успешен олимпийски дебют, като преодоля дистанцията от 2000 метра с контролирано гребане и второ време за 7:42.73 минути в предпоследната пета серия. Тя беше изпреварена само от европейската вицешампионка Александра Фьостер (Германия) със 7:36.35 минути. Най-бърз в пресявките беше Виктория Сенкуте (Литва) със 7:30.01 минути в четвъртата гонка.

Защитаващата титлата си от Токио 2020 Eма Туиг (Австралия) продължава на четвъртфиналите с първи резултат в трета серия от 7:34.97 минути. Световната шампионка Каролин Флорайн (Нидерландия) също преодоля успешно пресявките и спечели първата серия с 7:36.90 минути.

Първите три от всяка серия се класираха директно за четвъртфиналите на 30 юли, а останалите ще се състезават в репешажите утре. Другият български представител в гребането Кристиан Василев също се класира за четвъртфиналите в скифа при мъжете по-рано днес.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени